Snehuliak v tartaletke

         

Suroviny: 

         

Korpus:

         
1200g
1200g

Múka pšeničná

         
800g Maslo (studené)        
800g Cukor práškový        
400g 
       
 1600g  

Maslo (rozpustené)

       
Náplň a krém:          
2000g Čokoláda mliečna        
1000g Smotana 33%        
1500g Hlbokomrazené banány        
Dekorácia:          
725g Beza klasik        
725g Cukor kryštál        
365g Voda        
180g Cukor práškový        
0,001g F hviezdičky curkové        
100ks FC perličky strieborné        
  Stuha plastová 40mm        

 

Postup: Norma na 100ks

1. Korpus:

Zo surovín na korpus (okrem rozpusteného masla) pripravíme cesto. Rozváľame
na hrúbku cca 2-3 mm. Vytvoríme tartletku - vykrojíme kolieska okrúhlym ráfikom. Okraje ráfika vystelieme narezaným pásom cesta, cesto pozatláčame k okraju.

2. Ganáž:

Smotanu zohrejeme na cca 85°C. Nalejeme na čokoládu.
Do hladka vymiešame.

3. Dekorácia snehuliak:

Z vody a kryštal. cukru pripravíme rozvar. Zalejeme ním Bezu klasik
a šľaháme na pevný sneh. Do snehu na koniec primiešame preosiaty práškový cukor. Drezírujeme snehuliakov, ktorých vysušíme cez noc v peci.

4. Zostavenie:

Na korpus rozložíme rozmrazené banány, zalejeme ganážou. Po zatuhnutí dekorujeme vymaľovaným snehuliakom, striebornými perličkami a hviezdičkami.