
|
Suroviny: |
||||||
|
Korpus: |
||||||
| 1200g | ||||||
| 1200g |
Múka pšeničná |
|||||
| 800g | Maslo (studené) | |||||
| 800g | Cukor práškový | |||||
| 400g | ||||||
| 1600g |
Maslo (rozpustené) |
|||||
| Náplň a krém: | ||||||
| 2000g | Čokoláda mliečna | |||||
| 1000g | Smotana 33% | |||||
| 1500g | Hlbokomrazené banány | |||||
| Dekorácia: | ||||||
| 725g | Beza klasik | |||||
| 725g | Cukor kryštál | |||||
| 365g | Voda | |||||
| 180g | Cukor práškový | |||||
| 0,001g | F hviezdičky curkové | |||||
| 100ks | FC perličky strieborné | |||||
| Stuha plastová 40mm | ||||||
Postup: Norma na 100ks
1. Korpus:
Zo surovín na korpus (okrem rozpusteného masla) pripravíme cesto. Rozváľame
na hrúbku cca 2-3 mm. Vytvoríme tartletku - vykrojíme kolieska okrúhlym ráfikom. Okraje ráfika vystelieme narezaným pásom cesta, cesto pozatláčame k okraju.
2. Ganáž:
Smotanu zohrejeme na cca 85°C. Nalejeme na čokoládu.
Do hladka vymiešame.
3. Dekorácia snehuliak:
Z vody a kryštal. cukru pripravíme rozvar. Zalejeme ním Bezu klasik
a šľaháme na pevný sneh. Do snehu na koniec primiešame preosiaty práškový cukor. Drezírujeme snehuliakov, ktorých vysušíme cez noc v peci.
4. Zostavenie:
Na korpus rozložíme rozmrazené banány, zalejeme ganážou. Po zatuhnutí dekorujeme vymaľovaným snehuliakom, striebornými perličkami a hviezdičkami.
