Jar je tu!

Recept:

 

Korpus:

500g Red Velvet korpus

150g vaječná melanž (vajcia)

100g olej

200g voda

Postup: Všetky suroviny spolu miešame na pomalých otáčkach cca 3 min. Po vymiešaní dávkujeme do formy s priemerom 16cm. Pečieme pri 180°C 25min. 

 

Ovocie:

170g jahody

25g Sanatine

50g voda

Postup: Ovocie rozmixujeme. Vriacou vodou zalejeme Sanatin a zamiešame do ovocia. Plníme do formy, alebo ráfika (veľkosť prispôsobíme, tak aby bol priemer menší ako silikónová forma na krém).  Dáme zamraziť

 

Krém:

300g biela čokoláda

150g smotana 

30g stužovač Sanatine

 

150g smotana 

160g kyslá smotana 18%

Postup: Smotanu 33% a Sanatin si dáme variť, po zovretí  odstavíme a pridáme bielu čokoládu, premixujeme ponorným mixérom. Prilejeme druhú časť chladenej smotany, opäť premixujeme. Nakoniec pridáme kyslú smotanu a ešte jeden krát premixujeme. 

 

Linecké:

75g múka hladká

50g maslo

25g práškový cukor

10g kakao

Postup: Spolu vymiesime, vyvaľkáme a vykrojíme si kruh väčší od silikónovej formy. Pečieme vo vyhriatej rúra na 200°C - cca 6min.

 

Poleva: Mirror polevu zohrejeme na 45 stupňov a prifarbíme gélovou farbou. Dezert olievame pri teplote 29-30°C.

 

Skladanie:

Do silikónovej formy si navrstvíme krém, do ktorého vložíme zamrznuté ovocie. Nakoniec vložíme korpus z Velvetu a zatrieme zvyšným krémom. Dáme zamraziť. Po zamrazení si tortu olejeme Mirror polevou. Tortu položíme na linecký korpus.

 

Zdobenie:

Z Deco melts LIME Green si vytvoríme ,,obruč,, okolo torty - fóliu na dezerty si odstrihneme do požadovanej výšky a dĺžky. Deco melts foztopíme v mikrovlnke a nanesieme na fóliu. Počkáme pár sekúd kým nám začne tuhnúť a obtočíme okolo torty. Po zatuhnutí fóliu odstránime. Horný kruh  - opäť si vylejeme Deco melts na fóliu počkáme kým začne trochu tuhnúť a okrúhlou vykrajovačkou vykrojíme kruh. Po zatuhnutí ho umiestnime na stred torty.  Čokoládu mliečnu callebaut si vytemperujeme podľa návodu na obale a nalejeme ju do formy na vajíčko. Necháme zatuhnúť a vyklopíme. Roztopeným Deco Melts alebo čokoládou prelepíme vajíčko o podložku - pri práci používame chladiaci sprej (rýchlejšie nám spoj zatuhne. Do vajíčka vysypeme kokos, položíme kúsky ,,hniezda,, (recept pri dezerte .... ) a dozdobíme čokoládovými dekoráciami

 

DSC_4116

DSC_4040_1_1