Zabal svoje dezerty do elegancie! Využi kód ELEGANCIA8 a získaj 8% zľavu na všetky naše krásne krabičky!
Poznáš našu sekciu NOVINKY? Vždy tam nájdeš niečo nové a zaujímavé!
T-A-R-T-A-L-E-T-K-Y-! Najširší výber!! Aj pre veľkoobchodných zákazníkov a e-shopy.
Blíži sa deň detí! Pozri si našu výberovú ponuku a nájdi skvelú inšpiráciu na potešenie detičiek!
AKČNÉ CENY na VŠETKY FIXY na Yummy.sk! Nakreslite si sladké umenie za skvelé ceny!

Sunquickový rez

Recept:

 

Korpus 1:

450g korpusová zmes

337g vaječná melanž (vajcia)

43g voda

50g kakao

Postup: Korpusovú zmes, vaječnú melanž a vodu šľaháme cca 6 minút. Po vyšľahaní si hmotu rozdelíme na plechy a pečieme pri 200°C cca 6 min.

 

Korpus 2:

330g Trená hmota pomaranč

120g vaječná melanž /vajcia/

100g olej

85g voda

Postup:

Na nízkom stupni šľaháme spolu všetky ingrediencie cca 2 min. Pečieme pri teplote 160 - 170 °C, cca 35 -50 minút - závisí od hrúbky korpusu. 

 

Plnka:

 
275ml voda
 
60g maslo
 
 
Postup: Krém Napoleon a vodu zmiešame a následne šľaháme spolu s maslom a margarínom.
 
 

Rozvar:

230g voda

230g Sunquick

Postup: Spolu zmiešame

 

Poleva:

300g Čokoláda Arriba

70g olej

Postup: Čokoládu rozpustíme nad parou, pridáme olej a dobre premiešame. 

 

Skladanie:

Tmavý korpus potrieme v tenkej vrstve krémom. Preložíme ho pomarančovým korpusom, zalejeme poriadne rozvarom. Na druhý tmavý korpus natrieme v tenkej vrstve krém a priložíme ho na pomarančový namočený korpus - viď obrázok. Na takto pripravený koláč položíme druhý plech a zaťažíme. Necháme chladnúť. Po zatuhnutí hornú časť tmavého korpusu potrieme vo veľmi tenkej vrstve opäť krémom (zabezpečíme tak, aby sa nám poleva nevsiakla do korpusu) a polejeme pripravenou čokoládovou polevou.

Dezert nakrájame a dozdobíme čokoládovými dekoráciami.