Lahodné makrónky - kávové, pistáciové a mango-marakuja
Hľadáte dokonalý recept na makrónky, ktoré potešia každého? Máme pre vás tri úžasné varianty!
Kávové makrónky: Spojte lahodnú chuť kávy s jemnou mandľovou múkou. Vytvorte hladkú hmotu, pripravte cukrový rozvar a pridajte
ho do vyšľahaných bielok. Pečené makrónky naplňte ganážou z horkej čokolády, smotany a instantnej kávy. Kávové zrnká na vrchu
dodajú finálny šmrnc.
Pistáciové makrónky: Ak milujete pistácie, tieto makrónky sú pre vás. Pridajte do mandľového cesta farbu, pripravte rozvar a zmiešajte
ho s bielkami. Po upečení makrónky nastriekajte želatínovým sprejom a posypte pistáciami a lyofilizovanými malinami. Náplň z bielej
čokolády, smotany a pistáciovej pasty dokonale doplní ovocná fruželína.
Mango-marakuja makrónky: Osviežte svoje dni tropickou chuťou. Mandľové cesto s farbou podľa želania, rozvar a vyšľahané bielka
spojte do dokonalého základu. Ganáž z bielej čokolády, smotany a ovocného pyré z manga a marakuje dodá makrónkam exotický
nádych. Povrch pofŕkajte riedenou farbou pre dokonalý efekt.
Vyskúšajte tieto recepty a vychutnajte si každý kúsok!
Pistáciové Makrónky - Elegancia a Jemnosť
KORPUS
200g mandľová múka
200g práškový cukor
72g bielka
ROZVAR
72g bielka
220g kryštálový cukor
80g voda
FARBA
gélová farba
NÁPLŇ
300g biela čokoláda Callebaut
150g smotana 33%
60g maslo 🧈
30g pistáciová pasta
100g fruzelina malina 🍓
DEKORÁCIA
želatína v spreji
lyofilizované maliny 🍓
pistácie
POSTUP
Preosejte mandľovú múku s práškovým cukrom, premiešajte s bielkami do marcipánovej konzistencie a prifarbite. Uvarte rozvar
z cukru a vody, vyšľahajte bielka na sneh, pridajte horúci rozvar a šľahajte do teploty 45°C. Spojte obe masy, dávkujte na papier
a pečte pri 110-130°C 18-30 minút. Po upečení nastriekajte gélom a posypte pistáciami a malinami. Náplň: zohrejte smotanu,
nalejte na čokoládu, pridajte maslo a pistáciovú pastu, nechajte stuhnúť a plňte makrónky.