Cupcake

Cupcake s karamelom 20 ks

Suroviny:           

Karamelový korpus: 580 g Trená hmota Toffi – zmes na prípravu karamelového korpusu     
  205 g Vaječná melanž (vajce)  
  235 g Olej  
  115 g Voda  
  65 g Čokoláda tmavá Cori  
  20 ks Košíčky na muffiny
         
         
Čokoládový krém: 450 g Smotana s extra nášľahom 35%  
  25 g Glukózový sirup  
  125 g Čokoláda tmavá TOBADO 64,5%  
         
           
         
         
Karamelový krém: 110 g Kondenzované mlieko sladené karamelové  
  50 g Smotana s extra nášľahom 35%  
         
Dekorácia: 35 g Čokoláda tmavá TOBADO 64,5%
  65 g FC posyp Slaný karamel
           

 

Postup:

1. Príprava čokoládového krému:

V nádobe za stáleho miešania zohrejeme smotanu a glukózový sirup na 60°C. Do misky dáme tmavú čokoládu TOBADO 64,5%, ktorú postupne a za stáleho miešania zalejeme horúcou smotanou. Miešame do úplného rozpustenia čokolády, kým masa nie je lesklá a hladká. Krém prikryjeme potravinárskou fóliou a odložíme do chladničky (4-6°C).

TIP: Krém je vhodné pripraviť deň vopred, aby dobre vychladol, pretože ho budeme šľahať.

2. Naváženie surovín, miešanie korpusu:

Do misy, v ktorej budeme miešať, navážime vodu, olej, vaječnú melanž a trenú hmotu Toffi. Suroviny miešame v kuchynskom robote, lopatkou na nízkom stupni – 4 minúty. Pozor – nešľaháme. Cesto je možné miešať aj pomocou varešky. Na konci primiešame čokoládu CORI.

3. Príprava a pečenie korpusu:

Na plech naukladáme 20ks papierových košíčkov na muffiny. Masu na korpus drezírujeme pomocou vrecka a hladkej špičky, do pripravených košíčkov. Plech vložíme na spodnú mriežku do vopred vyhriatej rúry (190°C) na hodnote horný-dolný ohrev. Pečieme 20-25 minút. Upečené korpusy necháme dôkladne vychladnúť.

TIP: Drezírujeme hladkou špičkou 14mm, aby nám kúsky čokolády počas drezírovania ľahko prechádzali.             

4. Zostavenie a dekorácia:

Vychladnuté korpusy plníme nasledovným spôsobom. Studený čokoládový krém vyšľaháme v kuchynskom robote pomocou metly na šľahanie do pevného krému. Krém dáme do drezírovacieho vrecka s hviezdicovou špičkou 10mm a drezírujeme tak, aby sme dostali akýsi komínik, do prostriedku ktorého následne drezírujeme karamelový krém. Príprava karamelového krému je veľmi jednoduchá – karamelové kondenzované mlieko a smotanu krátko vymiešame pomocou ponorného mixéra, tak aby sa suroviny spojili. Na záver dekorujeme posypom Slaný karamel a pofŕkame rozpustenou čokoládou TOBADO.