Čokoládová ruža

Recept:

 

Korpus:

Hotové makrónkové škrupinky

  

 

Ovocná časť:

200g malinového pyré

30g kryštál cukor

10g glukóza

30g Sanatine masa (1diel Sanatinu a 2diely vody)

Postup: Maliny, cukor a glukózu si dáme do hrnca a na varíme kým sa nám cukor nerozpustí a ingrediencie nespoja. Pridáme Sanatinovú masu a dobre premiešame. Takto hotové pyré necháme vychladnúť pri izbovej teplote.

 

Krém:

200g šľahačka

200g mascarpone

50g práškový cukor

10g vanilková pasta 

Postup: V mise všetko spolu vyšľaháme na stredne hustý krém. 

 

 

Skladanie:

Čokoládový košíček v tvare ruže naplníme do 1/3 malinovým pyré (ovocnou časťou). Následne na neho vrstvíme rozdrvené 3 makrónky. Nakoniec nanesieme krém a uhladíme ho paletkou zarovno s čokoládovým košíkom. Na zachladený krém nanesieme vyšľahanú šľahačku, dozdobíme čokoládovým diamantom, lyofilizovaným ovocím a prikryjeme čoko vrchnákom.