Citrónová tartaletka

Recept:

 

Korpus na tartaletky: 

110g mäkké maslo

šipka soli

90g pr. cukor

30g mandľová múka

50g vaječná melanž (vajíčka)

60g hladká múka1

170g hladká múka2

Postup: Všetky suroviny okrem múky č.2 dáme do misy a s nádstavcom kotva na nízkom stupni suroviny spojíme.

Následne pridáme zvyšnú múku a vypracujeme cesto až kým sa nám úplne nespojí. Zabalíme do fólie a necháme odležať na cca 6 hodín v chladničke.  Vaľkáme na pomúčenej doske na cca 3mm a pomocou perforovaného ráfika si vykrojíme spodnú časť tartaletky. Zvyšný pásik cesta vložíme  do vnútra okolo okraju a prstami zľahka pritlačíme aby sa nám kraj spojil so spodnou časťou.

POZOR! Na pečenie používajte perforované ráfiky - cesto sa Vám nezošmykne po stranách a rovnomerne sa upečie. 

Pečieme na 150°C cca 12 min. 

 

Krém 1:

125g kryštál cukor

125g vaječná melanž (vajíčka)

65g žĺtka

100g citrónová šťava

10g citrónová kôra

100g maslo 82%

Postup: Suroviny okrem masla zohrejeme na 85°C (krém viditeľne zhustne). Na koniec pridáme maslo. 

 

Krém 2:

200g šľahačka

200g mascarpone

50g práškový cukor

Postup: V mise všetko spolu vyšľaháme na hustý krém. 

 

Krém 3:

100g Krém č. 1 

100g šľahačka

20g stužovač

Postup: Do vyšľahanej šľahačky zašľaháme vychladený krém č.1 a pridáme stužovač.

 

Skladanie:

Do tartaletky drezírujeme ešte horúci citrónový krém v tenkej vrstve (podľa chuti). Po jeho miernom zatuhnutí drezírujeme striedavo okrúhlou špičkou mascarpone (krém 2) a citrónový krém (krém 3). 

 

Zdobenie:

250g Deco melts - lime green

Postup: z fólie na zákusky si vystrihneme vlnkový pás v požadovanej šírke ku veľkosti tartaletky a nanesieme na neho roztopené Deco melts. Musíme sledovať - tuhne rýchlo! Ešte pre zatuhnutím pás obtočíme okolo tartaletky. 

Krúžka si vytvoríme vyliatim Deco melts na fólie a vykrojením kovovou vykrajovačkou po jemnom zatuhnutí. 

Dozdobíme mätou a čokoládovými dekoráciami. 

round-tart-ring-ht-2-cm-valrhona-perforated-stainless-steel