Tekvicovo - arašidové DONUTY

SUROVINY NA CESTO:
• 50 g arašidové múky
• 1 pl semienka šalvie
• 4 pl kokosového oleja
• 3 pl arašidového masla
• 2 vajcia
• 1 článku prášku do pečiva
• 1 článku kôry z pomaranča
• 2 pl medu
• 150g hladkej bezlepkovej múky
• šťava z ½ pomaranča
• 1 čl kurkumy
• 300 g tekvicové pyré


Na polevu:
• 3 pl arašidového masla
• 2 odšťavené pomaranče
• 3 a ½ pl ďatlového sirupu


POSTUP:
Na začiatok zmiešame suché ingrediencie spolu - múky, kôru z pomaranča, prášok do pečiva, kurkumu a semienka šalvie. V druhej miske zmiešame ostatné ingrediencie teda - arašidové maslo, med, roztopený kokosový olej, studené hokkaido pyré a dve vajcia. Tekutú zmes pomaly prelejeme do Suchej - stále Miešame všetky ingrediencie, než sa nám vytvorí cesto.

Cesto dávkujeme do plechu pre donuty cukrárskym sáčkom. Pečieme vo vopred rozpálenej rúre na 180 stupňov cca 30 minút.

Než sa nám donuty dopečú - do hrnca si nalejeme šťavu z pomarančov, datľový sirup a arašidové maslo. Za stáleho miešania privedieme do varu a miešame kým nám poleva neskaramelizuje a nezhustne. Po upečení necháme donuty vychladnúť, polejeme polevou a ozdobíme sušeným pomarančom. Dobrú chuť.

 detail-521-hokkaido-donuts

Recept by LIFELIKE - Lucie Randová - IG: forkassion