Aj vy sa už tešíte na Vianoce? 🎄
Na vianočnú atmosféru plnú radosti, pohody, vianočných kolied, svetielok a v neposlednom rade na tradičnú vôňu vianočného pečiva?
Naša vianočná ovocná torta prevonia celý váš dom. Náš Fruit Cake má hutnú a zároveň vláčnu textúru vďaka sušenému ovociu a griotke. 
Marhuľová vrstva džemu je prekrytá marcipánom, ktorý dekorujeme fondánom alebo cukrovou glazúrou. Dozdobíme podľa vlastnej fantázie. 
Užite si vianočnú atmosféru v kruhu najbližších spolu s našou ovocnou vianočnou tortou.
Postup - 1 korpus/tortová forma ∅24cm alebo 3 korpusy ∅15cm
Korpus: 
Múka hladká 275g 
Maslo 🧈250g 
Trstinový cukor 250g 
Vajcia 🥚5ks 
Hrozienka 500g 
Brusnice sušené 500g 
Presladená pomarančová kôra 300g 
Perníkové korenie 10g 
Trstinová melasa 30g 
Višňový líker - Griotka 150g 
Mandle sekané 80g
Poťahovanie: 
Marhuľový džem 100g 
Marcipán Odense 800g 
Fondant biely 1050g 
Fondant červený
Zdobenie: 
Cukrová glazúra 
Vaječné bielka 2ks 
Cukor práškový 660g 
Citrónová šťava 2 kvapky 
Glycerín 1 čajová lyžička
Dekorácie: 
Makrónky
Zlatá farba
Štetce
Cukrová dekorácia snehová vločka
Zostavenie a dekorácia: 
Do veľkej nádoby dáme sušené a presladené ovocie, zalejeme griotkou a premiešame. Prekryjeme fóliou a počas troch dní necháme ovocie 
macerovať. Denne premiešame. Pripravíme si formu na pečenie - tortový ráfik ∅24cm o výške min. 5cm, vystelieme dvojitou vrstvou papiera 
na pečenie. Pec zohrejeme na 120°C/teplovzduch, 150°C/spodný+vrchný ohrev. Do kotlíka dáme mäkké maslo, cukor, melasu, vajcia, sekané 
mandle a suroviny spolu dobre našľaháme. Následne pridáme múku s korením a dobre zamiešame. Na záver pridáme macerovanú zmes ovocia. 
Masu naplníme do vystlanej formy na pečenie a pečieme, veľký korpus cca 220-240min., malý korpus cca 180min., do zlatohnedej farby. 
Po vypečení necháme vo forme vychladnúť. Vychladnutý korpus na povrchu poprepichujeme špajdlou a zľahka namočíme, pomocou štetca, 
extra griotkou. Necháme do druhého dňa odstáť v chlade. Marcipán rozváľame na požadovaný priemer. Následne zohrejeme/prevaríme 
marhuľový džem a potrieme povrch a strany korpusu. Korpus prekryjeme marcipánom a uhladíme hladítkom. S fondantom pracujeme rovnako 
ako s marcipánom, na prilepenie použijeme alkohol, ktorý nanesieme na marcipán pomocou štetca. Cukrová glazúra: Cukor niekoľkokrát 
presítkujeme. Bielka šľaháme na nízkych otáčkach za postupného pridávania cukru. Následne pridáme citrónovú šťavu zamiešanú s glycerínom. 
Šľaháme do hustej masy, tak aby netiekla z noža. Rozotrieme na marcipán/fondant a necháme zasušiť. Ozdobíme podľa vianočnej fantázie.
