Červený Velvet

Recept:

Cesto:

330g Red Velvet zmes

100g vaječná melanž (vajcia)

65ml olej

130ml voda

 

Rúru predhrej na 175 ° C (teplovzdušná rúra 160 ° C). Suroviny musia mať izbovú teplotu. Zmes, vodu, vajcia a rastlinný 

olej vložíme do misy. Mixujeme 6-8 minút na svetlé cesto. Cesto nalejeme do maslom vymasteného pekáča pečieme v rúre
cca. 20-30 minút na 175 ° C (teplovzdušná rúra 160 ° C). Po upečení necháme korpus vychladnúť a vykrojíme s z neho krúžka
o priemere 10cm.



Krém:
500ml smotany
500g mascarpone
10g vanilková pasta
70g práškový cukor

Postup: Všetko spolu vyšľaháme.

Ovocie:
380g fruželina jahoda
30g voda
15g Sanatine

Postup: Fruželinu rozmixujeme. Prevarenú vodu rozmiešame so Sanatinom, následne zmes prilejeme a premixujeme s frutželinou.
Vylejeme do formy a dáme zamraziť. Po zamrazení si vykrojíme kolieska o priemere 10cm.

Skladanie:
Na korpus si nadrezírujeme krém, položíme zamrznuté ovocné koliesko, opäť nadrezírujeme krém. Vrch zasypeme nadrobeným
Red Velvet korpusom, ktorý nám zvýšil po vykrojení koliesok. Dozdobíme čokoládovými dekoráciami a makrónkami (recept TU)