Brownie vianočný sobík

         

Suroviny: 

         

Korpus:

         
1000g
465g
         
130g Voda (20°C)        
335g Olej        
70g 
       
 70g  

Brusnice sušené

       
Dekorácia          
15g Beza klasik        
15g Cukor kryštál        
11g Voda        
4g Cukor práškový        
22 ks Dekorácia srdce červené        
44 ks Praclíky        

 

Postup: Norma na 22ks

norma na plech 60x20cm (2x11 - čiže 22ks sobíkov)

1. Korpus:

Suroviny zmiešame, masu rozotrieme a pečieme
v obdĺžnikovej  forme - výška cca 4cm, rozmer 60x20cm. Po vypečení, vychladnutí obrežeme okraje korpusu a rozrežeme
ho na 22 kusov, 2x11ks.

2. Dekorácia:

Z vody a kryštálového cukru pripravíme rozvar, zalejeme ním Bezu klasik. Šľaháme na pevný sneh. Na konci šľahania primiešame preosiaty práškový cukor. Zo snehu drezírujeme mini pusinky, ktoré miere vysušíme v peci. Čiernou potravinárskou farbou naznačíme na pusinky oči.

3. Zostavenie:

Narezané obdĺžniky dekorujeme praclíkmi, očami
z bielkového snehu a červeným čokoládovým srdiečkom. Dekorácie lepíme pomocou glukózového sirupu.