|
Suroviny: |
||||||
|
Korpus: |
||||||
| 1000g | ||||||
| 465g | ||||||
| 130g | Voda (20°C) | |||||
| 335g | Olej | |||||
| 70g | ||||||
| 70g |
Brusnice sušené |
|||||
| Dekorácia | ||||||
| 15g | Beza klasik | |||||
| 15g | Cukor kryštál | |||||
| 11g | Voda | |||||
| 4g | Cukor práškový | |||||
| 22 ks | Dekorácia srdce červené | |||||
| 44 ks | Praclíky | |||||
Postup: Norma na 22ks
norma na plech 60x20cm (2x11 - čiže 22ks sobíkov)
1. Korpus:
Suroviny zmiešame, masu rozotrieme a pečieme
v obdĺžnikovej forme - výška cca 4cm, rozmer 60x20cm. Po vypečení, vychladnutí obrežeme okraje korpusu a rozrežeme
ho na 22 kusov, 2x11ks.
2. Dekorácia:
Z vody a kryštálového cukru pripravíme rozvar, zalejeme ním Bezu klasik. Šľaháme na pevný sneh. Na konci šľahania primiešame preosiaty práškový cukor. Zo snehu drezírujeme mini pusinky, ktoré miere vysušíme v peci. Čiernou potravinárskou farbou naznačíme na pusinky oči.
3. Zostavenie:
Narezané obdĺžniky dekorujeme praclíkmi, očami
z bielkového snehu a červeným čokoládovým srdiečkom. Dekorácie lepíme pomocou glukózového sirupu.
