Zmes Vitason špaldová, 20kg

Kód: 112600
96,36 € / balenie 80,30 € bez DPH 4,82 € / 1 kg
Skladom

Špaldový chlieb 1ks

Detailné informácie

Podrobný popis

Špaldový chlieb 1ks

Suroviny:                                                                          

225g      Múka pšeničná chlebová T-650

45g        Múka ražná chlebová T-930

180g      Zmes Vitason špaldová                                                
15g        Droždie

5g          Soľ
280g      Voda (20°C)       
1ks        Ošatka na cheba (oválna, alebo okrúhla)                                                             

 

Postup:                                                                                                                                                                                                            

  1. Naváženie surovín, miesenie cesta:

Všetky suroviny, vrátane zápary, navážime do misy v ktorej ich následne budeme miesiť.

 

Miesime hnetacím hákom 3 minúty na nízkom stupni, kým sa suroviny nespoja. Následne prepneme

na rýchly stupeň a cesto miesime cca 4 minúty, až pokiaľ sa nám neodliepa od stien misy.

Vymiesené cesto prikryjeme kuchynskou utierkou a necháme ho odpočívať cca 30min.

 

     


TIP: Pri spracovaní cesta je vždy dôležitá jeho teplota. Malo by byť príjemne teplé na dotyk ( 26-28°C).

 

  1. Tvarovanie cesta

Odpočinuté cesto tvarujeme do bochníka, prípadne do oválneho tvaru (podľa ošatky). Ošatku poprášime ražnou múkou, vložíme do nej cesto, opäť mierne poprášime a prikryjeme potravinárskou fóliou.

TIP: Namiesto ražnej múky môžeme použiť aj špaldovú múku.

 

  1. Kysnutie cesta

Cesto v ošatke kysne cca 45-50 minút, čím svoj objem zdvojnásobí. Pozor – cesto môže rýchlo prekysnúť, musíme ho sledovať. Po nakysnutí cesto opäť poprášime ražnou múkou a opatrne vyklopíme na plech.

TIP: Správne nakysnuté cesto po stlačení povrchu prstami jemne pruží a vráti sa do pôvodného stavu.                          TIP: Povrch cesta môžeme pred pečením narezať nožom.

TIP: Ak cesto po vyklopení z ošatky stratí svoj objem, je prekysnuté – musíme skrátiť čas kysnutia, prípadne použiť chladnejšiu vodu.           

 

  1. Pečenie

Rúru predhrejeme na 250°C a na dno vložíme prázdny plech. Na rúre nastavíme hodnotu horný-dolný ohrev. Plech s cestom vložíme do

spodnej časti už vopred vyhriatej rúry a do spodného plechu vylejeme 1dl vody, vďaka čomu sa nám bude

vytvárať para. Rúru ihneď zatvoríme.

Pečieme pri cca 220°C cca 25 minút a pri teplote 200°C ho dopečieme ešte cca 7minút.

Zhruba v polovici pečenia párkrát pootvoríme dierka na rúre, aby nám unikla prebytočná para.

Správne upečený chlieb by mal mať pri dotyku pevnú kôrku. Po upečení ho preložíme na mriežku a

necháme vychladnúť.

 

#zloženie#ZMES VITASON ŠPALDOVÁ 20 KG Zmes. Zloženie: ŠPALDOVÁ MÚKA (40%), RAŽNÁ MÚKA, ŠPALDOVÁ celozrnná múka (15%), Sušený RAŽNÝ KVAS, PŠENIČNÝ GLUTÉN, jódovaná soľ (4%), celozrnná PŠENIČNÁ MÚKA, sladová JAČMENNÁ MÚKA, SUŠENÁ SRVÁTKA, Zahusťovadlo - E412 Guarová guma, Cukor, Emulgátor - E471 Mono- a diglyceridy mastných kyselín, aróma (jačmenný slad), Regulátory kyslosti: E330 kyselina citrónová, E327 mliečnan vápenatý, E270 kyselina mliečna, Sušený glukózový sirup, enzýmy (obsahujú PŠENICU), Múku upravujúca látka - E300 Kyselina askorbová. Môže obsahovať: VAJCIA, SÓJOVÉ BÔBY, SEZAMOVÉ SEMENO, OXID SIRIČITÝ A SIRIČITANY, VLČÍ BÔB. Alergény sú v zložení ZVÝRAZNENÉ. Distribútor: Ekvia s.r.o., Priemyselná 11, 949 01 Nitra, Slovensko. Návod na použitie / dávkovanie: 50 % zmes, 50 % múka. Vhodná na výrobu špaldových chlebov a pečiva. Skladovanie: Suchý sklad - Teplota: max 25 °C - Relatívna vlhkosť vzduchu: 65 % až 70 %. Skladovanie po otvorení: Suchý sklad - Teplota: max 25 °C - Relatívna vlhkosť vzduchu: 65 % až 70 %. Identifikácia výrobnej dávky: viď obal. Minimálna trvanlivosť do: viď obal. Hmotnosť: 20 kg. Výživové údaje na 100 g: Energia 1434 kJ/339 kcal. Tuky 2,6 g; z toho nasýtené mastné kyseliny 0,7 g. Sacharidy 58 g; z toho cukry 2,7 g. Vláknina 8,3 g. Bielkoviny 17 g. Soľ 4,0 g.#zloženie#

Dodatočné parametre

Kategória: Chlieb
Hmotnosť: 20 kg

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo registrujte.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Nastavenia cookies

Používame súbory cookie, aby sme vám umožnili pohodlné prehliadanie webovej stránky a vďaka analýze prevádzky webovej stránky neustále zlepšovali jej funkcie, výkon a použiteľnosť

Nevyhnutné (vždy aktívne, nemožno vypnúť)
Tieto cookie sú potrebné na správne fungovanie webovej stránky
Analytické
Pomáhajú nám pochopiť, ako používate webové stránky. Môžeme ich použiť na zlepšenie
Profilovanie (marketing)
Vďaka týmto cookie súborom vám môžeme zobrazovať relevantný obsah a reklamy, ktoré pre vás môžu byť zaujímavé a užitočné