Zmes Vitason špaldová, 20kg

Kód: 112600
79,60 € / balenie 66,30 € bez DPH 4 € / 1 kg
Skladom

Špaldový chlieb 1ks

Detailné informácie

Podrobný popis

Špaldový chlieb 1ks

Suroviny:                                                                          

225g      Múka pšeničná chlebová T-650

45g        Múka ražná chlebová T-930

180g      Zmes Vitason špaldová                                                
15g        Droždie

5g          Soľ
280g      Voda (20°C)       
1ks        Ošatka na cheba (oválna, alebo okrúhla)                                                             

 

Postup:                                                                                                                                                                                                            

  1. Naváženie surovín, miesenie cesta:

Všetky suroviny, vrátane zápary, navážime do misy v ktorej ich následne budeme miesiť.

 

Miesime hnetacím hákom 3 minúty na nízkom stupni, kým sa suroviny nespoja. Následne prepneme

na rýchly stupeň a cesto miesime cca 4 minúty, až pokiaľ sa nám neodliepa od stien misy.

Vymiesené cesto prikryjeme kuchynskou utierkou a necháme ho odpočívať cca 30min.

 

     


TIP: Pri spracovaní cesta je vždy dôležitá jeho teplota. Malo by byť príjemne teplé na dotyk ( 26-28°C).

 

  1. Tvarovanie cesta

Odpočinuté cesto tvarujeme do bochníka, prípadne do oválneho tvaru (podľa ošatky). Ošatku poprášime ražnou múkou, vložíme do nej cesto, opäť mierne poprášime a prikryjeme potravinárskou fóliou.

TIP: Namiesto ražnej múky môžeme použiť aj špaldovú múku.

 

  1. Kysnutie cesta

Cesto v ošatke kysne cca 45-50 minút, čím svoj objem zdvojnásobí. Pozor – cesto môže rýchlo prekysnúť, musíme ho sledovať. Po nakysnutí cesto opäť poprášime ražnou múkou a opatrne vyklopíme na plech.

TIP: Správne nakysnuté cesto po stlačení povrchu prstami jemne pruží a vráti sa do pôvodného stavu.                          TIP: Povrch cesta môžeme pred pečením narezať nožom.

TIP: Ak cesto po vyklopení z ošatky stratí svoj objem, je prekysnuté – musíme skrátiť čas kysnutia, prípadne použiť chladnejšiu vodu.           

 

  1. Pečenie

Rúru predhrejeme na 250°C a na dno vložíme prázdny plech. Na rúre nastavíme hodnotu horný-dolný ohrev. Plech s cestom vložíme do

spodnej časti už vopred vyhriatej rúry a do spodného plechu vylejeme 1dl vody, vďaka čomu sa nám bude

vytvárať para. Rúru ihneď zatvoríme.

Pečieme pri cca 220°C cca 25 minút a pri teplote 200°C ho dopečieme ešte cca 7minút.

Zhruba v polovici pečenia párkrát pootvoríme dierka na rúre, aby nám unikla prebytočná para.

Správne upečený chlieb by mal mať pri dotyku pevnú kôrku. Po upečení ho preložíme na mriežku a

necháme vychladnúť.

 

#zloženie#ZMES VITASON ŠPALDOVÁ 20 KG Zmes. Zloženie: ŠPALDOVÁ MÚKA (40%), RAŽNÁ MÚKA, ŠPALDOVÁ celozrnná múka (15%), Sušený RAŽNÝ KVAS, PŠENIČNÝ GLUTÉN, jódovaná soľ (4%), celozrnná PŠENIČNÁ MÚKA, sladová JAČMENNÁ MÚKA, SUŠENÁ SRVÁTKA, Zahusťovadlo - E412 Guarová guma, Cukor, Emulgátor - E471 Mono- a diglyceridy mastných kyselín, aróma (jačmenný slad), Regulátory kyslosti: E330 kyselina citrónová, E327 mliečnan vápenatý, E270 kyselina mliečna, Sušený glukózový sirup, enzýmy (obsahujú PŠENICU), Múku upravujúca látka - E300 Kyselina askorbová. Môže obsahovať: VAJCIA, SÓJOVÉ BÔBY, SEZAMOVÉ SEMENO, OXID SIRIČITÝ A SIRIČITANY, VLČÍ BÔB. Alergény sú v zložení ZVÝRAZNENÉ. Distribútor: Ekvia s.r.o., Priemyselná 11, 949 01 Nitra, Slovensko. Návod na použitie / dávkovanie: 50 % zmes, 50 % múka. Vhodná na výrobu špaldových chlebov a pečiva. Skladovanie: Suchý sklad - Teplota: max 25 °C - Relatívna vlhkosť vzduchu: 65 % až 70 %. Skladovanie po otvorení: Suchý sklad - Teplota: max 25 °C - Relatívna vlhkosť vzduchu: 65 % až 70 %. Identifikácia výrobnej dávky: viď obal. Minimálna trvanlivosť do: viď obal. Hmotnosť: 20 kg. Výživové údaje na 100 g: Energia 1434 kJ/339 kcal. Tuky 2,6 g; z toho nasýtené mastné kyseliny 0,7 g. Sacharidy 58 g; z toho cukry 2,7 g. Vláknina 8,3 g. Bielkoviny 17 g. Soľ 4,0 g.#zloženie#

Dodatočné parametre

Kategória: Chlieb
Hmotnosť: 20 kg

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:
Mám záujem odoberať informácie o produktových novinkách a zľavách formou newslettrow a súhlasím so spracúvaním osobných údajov za týmto účelom
Mám záujem odoberať informácie o produktových novinkách a zľavách formou newslettrow a súhlasím so spracúvaním osobných údajov za týmto účelom