Trená hmota Pomaranč 1 kg

Kód: 151320
4 € / ks 3,30 € bez DPH
Skladom

Trená hmota je sypká zmes výborná na muffiny, ale aj korpus. Chuť a vôňa upečený muffin ti rozvonia celú kuchyňu. Pracujeme s ňom podľa návodu, ktorý nájdete v zložení.

Detailné informácie

Podrobný popis

Trená hmota je sypká zmes výborná na muffiny, ale aj korpus. Chuť a vôňa upečený muffin ti rozvonia celú kuchyňu. Pracujeme s ňom podľa návodu, ktorý nájdete v zložení.

Pomarančový rez (forma 35x35cm)

Suroviny:           

 Pomarančový korpus                                                   

1000g    Trená hmota pomaranč – zmes na prípravu pomarančového korpusu                                                                                  
350g      Vaječná melanž (vajcia)
300g      Olej      
250g      Voda   

1ks         Forma štvorec 35x35 (7,5cm) PME        

Čokoládový krém

900g      Krém Millac Gold nesladený                                                                                    
300g      Čokoláda tmavá ARRIBA 50%

Dekorácia

50g         Presladená pomarančová kôra

 

Postup:                                                                                                                                                                                                           

  1. Príprava čokoládového krému:

V nádobe za stáleho miešania zohrejeme krém Millac Gold nesladený na 60°C. Do misky dáme tmavú čokoládu ARRIBA 50%, ktorú postupne a za stáleho miešania zalejeme horúcim krémom Millac G. Miešame do úplného rozpustenia čokolády, kým masa nie je lesklá a hladká. Krém prikryjeme potravinárskou fóliou a odložíme do chladničky (4-6°C).


TIP: Krém je vhodné pripraviť deň vopred, aby dobre vychladol, pretože ho budeme šľahať.

 

  1. Naváženie surovín, miešanie korpusu:

Do misy, v ktorej budeme miesiť navážime vodu, olej vaječnú melanž a Trenú hmotu pomaranč. Suroviny miešame v kuchynskom robote, lopatkou na nízkom stupni – 4 minúty. Pozor – nešľaháme. Cesto je možné miešať aj pomocou varešky.

  1. Príprava a pečenie korpusu:

Na spodok kovovej formy narežeme papier na pečenie. Následne vylejeme už zamiešanú masu a povrch zarovnáme plastovou stierkou. Formu vložíme na spodnú mriežku do vopred vyhriatej rúry (180°C) na hodnote horný-dolný ohrev. Pečieme 30-35 minút. Upečený pomarančový korpus necháme dôkladne vychladnúť.

TIP: Aby sa nám papier vo forme nešmýkal, spodok plechu zľahka vymastíme.

TIP: Na vymastenie odporúčame použiť olej v spreji Goldwax

                                 

  1. Zostavenie a dekorácia:

 Vychladnutý korpus preložíme na rovný plech a otočíme ho papierom nahor. Následne stiahneme papier na pečenie. Studený čokoládový krém vyšľaháme v kuchynskom robote pomocou metly na šľahanie do pevného krému. 2/3 čokoládového krému rovnomerne rozotrieme na korpus. Zvyšnú 1/3 krému dáme do drezírovacieho vrecúškahviezdicovou špičkou a podľa uváženia dekorujeme povrch už rozotretého krému. Na koniec posypeme nasekanou presladenou pomarančovou kôrou. Zachladíme.

 
 

 

      5. Dokončenie:

Zatuhnutý korpus s krémom narežeme. Najprv obrežeme okraje (tie sú najchutnejšie). Následne si štvorec naznačíme špičkou noža na pravidelné rezy. Následne narežeme.

#zloženie#TRENÁ HMOTA POMARANČ Zmes, určená na výrobu trených hmôt (s obsahom pomarančového prášku a prírodnej pomarančovej arómy. Zloženie: PŠENIČNÁ MÚKA, Cukor, Glukózový sirup, PŠENIČNÝ GLUTÉN, Pomarančový koncentrát (3%), Prírodná pomarančová aróma, palmový olej, modifikovaný škrob - E1414 Acetylovaný diškrobfosfát, kypriaca látka: E450 difosforečnany, E575 gukono-delta-laktón, E500 uhličitany sodné, Emulgátory (E471 Mono- a diglyceridy mastných kyselín, E475 Estery polyglycerolu mastných kyselín), Soľ, zahusťovadlo: E412 guarová guma, E415 xantánová guma, Farbivo - E160a Betakarotén, Farbivo - E160c Extrakt z papriky, Regulátor kyslosti - E330 Kyselina citrónová, MLIEČNA BIELKOVINA. Môže obsahovať: VAJCIA, ARAŠIDY, SÓJOVÉ BÔBY, ORECHY, SEZAMOVÉ SEMENO, OXID SIRIČITÝ A SIRIČITANY, VLČÍ BÔB. Alergény sú v zložení ZVÝRAZNENÉ. Distribútor: Ekvia s.r.o., Priemyselná 11, 949 01 Nitra, Slovensko. Návod na použitie / dávkovanie: 1000 g "TRENÁ HMOTA POMARANČ", 350 g vaječná melanž, 300 g rastlinný olej, 250 g voda. Zmiešať všetky ingrediencie spolu. Čas miešania: cca 2 min. Teplota pečenia: 160 - 170 °C. Čas pečenia: cca 50 min.. Vhodné pre použitie v pekárskej a cukrárskej výrobe (výroba koláčov a muffinov z trených hmôt). Skladovanie: Suchý sklad - Teplota: max 25 °C - Relatívna vlhkosť vzduchu: 65 % až 70 %. Skladovať v suchu, v uzatvorenom obale, chrániť pred tepelným žiarením a materiálmi, ktoré by mohli produkt negatívne ovplyvniť svojim pachom. Otvorené balenia chrániť pred kontaktom s okolitým prostredím. Skladovanie po otvorení: Suchý sklad - Teplota: max 25 °C - Relatívna vlhkosť vzduchu: 65 % až 70 %. Skladovať v suchu, v uzatvorenom obale, chrániť pred tepelným žiarením a materiálmi, ktoré by mohli produkt negatívne ovplyvniť svojim pachom. Otvorené balenia chrániť pred kontaktom s okolitým prostredím. Identifikácia výrobnej dávky: viď obal. Minimálna trvanlivosť do: viď obal. Hmotnosť: 1 kg. Výživové údaje na 100 g: Energia 1572 kJ/373 kcal. Tuky 3,7 g; z toho nasýtené mastné kyseliny 2,0 g. Sacharidy 76 g; z toho cukry 37 g. Vláknina 1,8 g. Bielkoviny 7,4 g. Soľ 1,9 g.#zloženie#

Dodatočné parametre

Kategória: Trené hmoty
Hmotnosť: 1 kg

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:
Mám záujem odoberať informácie o produktových novinkách a zľavách formou newslettrow a súhlasím so spracúvaním osobných údajov za týmto účelom
Mám záujem odoberať informácie o produktových novinkách a zľavách formou newslettrow a súhlasím so spracúvaním osobných údajov za týmto účelom