Gluten free chlieb rustikálny KA, 15kg

Kód: 170003
69,24 € / balenie 57,70 € bez DPH 4,62 € / 1 kg
Skladom

Bezlepkový chlieb rustikálny. Obsahuje slnečnicové semená, ľanové semená a tekvicové semená lúpané.

Bezlepková zmes Chlieb Rustikálny je špeciálne vyvinutá na výrobu chleba.
Jednoduchá a rýchla príprava - pozrite postup v podrobnom popise.

Doprajte si skvelú chuť bezlepkových produktov!

Detailné informácie

Podrobný popis

Bezlepkový chlieb rustikálny 1ks

Suroviny:                                                                          

470g      Gluten free chlieb rustikálny                                                                     
25g         Droždie
306g      Voda (20°C)       
1ks        https://www.yummy.sk/forma-otvaratelna-vysoka-pr--18cm/                                 

 

Postup:                                                                                                                                                                                                           

  1. Naváženie surovín, miesenie cesta:

Do misy, v ktorej budeme miešať navážime vodu a droždie. Premiešame metličkou, aby sa droždie vo vode rozpustilo a pridáme zmes. Suroviny miešame v kuchynskom robote, lopatkou na nízkom stupni – 4-5 minút. Cesto je možné miesiť aj pomocou varechy pretože je pomerne voľné (tekuté). 

TIP: Pri spracovaní cesta je vždy dôležitá jeho teplota, čo je v tomto prípade ( 26-28°C).

 

  1. Tvarovanie cesta

Vymiešané cesto ihneď spracujeme, bez akéhokoľvek odležania.  Vkladáme ho naolejovanou rukou do jemne naolejovanej formy. Povrch cesta uhladíme naolejovanou gumenou stierkou.

TIP: Na vymastenie rúk, formy, či pracovných pomôcok, odporúčame použiť olej v spreji Goldwax.

 

  1. Kysnutie cesta

Prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme nakysnúť cca 35 minút, čím svoj objem zdvojnásobí. Pozor – povrch cesta sa môže prilepiť o fóliu, preto zhruba v polčase kysnutia fóliu stiahneme a necháme voľne dokysnúť. 

TIP: Správne na kysnuté cesto vytvára na povrchu jemné a pravidelné bublinky.                                                                 

TIP: Povrch cesta môžeme pred pečením posypať sezamom.

               

  1. Pečenie

Rúru predhrejeme na 250°C (nastavenie horný-dolný ohrev) a na dno vložíme prázdny plech. Formu s cestom vložíme na mriežku do spodnej časti už vopred vyhriatej rúry a do spodného plechu vylejeme 2dl vody, vďaka čomu sa nám bude vytvárať para. Rúru ihneď zatvoríme.

Po 5 minútach pečenia, znížime teplotu pečenia na  200°C a pár krát pootvoríme dvierka na rúre,                              

aby unikla prebytočná para. Dopekáme ešte cca 30 minút.

Zhruba v 2/3 pečenia, vyberieme plech na vodu, vyberieme mriežku a formu opatrne preložíme na dno rúry.

Tento krok je dôležitý pre správne vytvorenie kôrky na spodku a po okrajoch cesta.

 

 

Správne upečený chlieb by mal mať pri dotyku pevnú kôrku.

Po upečení chlieb vyklopíme z formy, preložíme ho na mriežku vychladnúť.

 

 

TIP: Cesto po vypečení necháme pár minút odstáť vo forme, cesto sa jemne sparí a pôjde ľahšie z formy von.

#zloženie#GLUTEN FREE CHLIEB RUSTIKÁLNY KA Zmes. Zloženie: bezgluténový pšeničný škrob, Slnečnicové semená, semená ľanu hnedého, Sušený ryžový kvas, múka z ľanu hnedého, Cukor, jódovaná soľ, Karamel, Stabilizátor - E412 Guarová guma. Môže obsahovať: GLUTÉN, VAJCIA, MLIEKO. Alergény sú v zložení ZVÝRAZNENÉ. Distribútor: Ekvia s.r.o., Priemyselná 11, 949 01 Nitra, Slovensko. Návod na použitie / dávkovanie: 100 % zmes. Vhodná na výrobu bezgluténového rustikálneho chleba. Skladovanie: Suchý sklad - Teplota: max 25 °C - Relatívna vlhkosť vzduchu: 65 % až 70 %. Skladovanie po otvorení: Suchý sklad - Teplota: max 25 °C - Relatívna vlhkosť vzduchu: 65 % až 70 %. Identifikácia výrobnej dávky: viď obal. Minimálna trvanlivosť do: viď obal. Hmotnosť: 15 kg. Výživové údaje na 100 g: Energia 1801 kJ/429 kcal. Tuky 17 g; z toho nasýtené mastné kyseliny 1,5 g. Sacharidy 59 g; z toho cukry 5,6 g. Vláknina 4,7 g. Bielkoviny 7,7 g. Soľ 1,8 g.#zloženie#

Dodatočné parametre

Kategória: Chlieb
Hmotnosť: 15 kg

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo registrujte.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz