Gluten free bagetová zmes, 15kg

Kód: 170000
73,92 € / balenie 61,60 € bez DPH 4,93 € / 1 kg
Skladom

Bezlepková zmes na bagety je špeciálne vyvinutá na výrobu skvelých bagiet.
Jednoduchá a rýchla príprava - pozrite postup v podrobnom popise.

Doprajte si skvelú chuť bezlepkových produktov!

Detailné informácie

Podrobný popis

Bezlepkové bagetky 10ks

Suroviny:                                                                          

500g      Gluten free Bagetová zmes                                                                                      
10g        Olej
16g        Droždie
325g      Voda (20°C)                                                     

 

Postup:                                                                                                                                                                                                           

  1. Naváženie surovín, miesenie cesta:

Do misy, v ktorej budeme miesiť navážime vodu a droždie. Premiešame metličkou, aby sa droždie vo vode rozpustilo a pridáme zmes. Suroviny miesime v kuchynskom robote, lopatkou na nízkom stupni – 2 minúty, na rýchlom stupni  4 minúty, pokiaľ nie je cesto hladké.

TIP: Pri spracovaní cesta je vždy dôležitá jeho teplota. Malo by byť príjemne teplé na dotyk ( 26-28°C).

 

  1. Tvarovanie cesta

Vymiesené cesto ihneď spracujeme, neodpočíva, pretože by sa s ním ťažko pracovalo. S jemne naolejovanými rukami a plastovou stierkou cesto rozdelíme na 10ks (85g). Kúsky vygúľame medzi dlaňami, potom zľahka vyšúľame na 13-14cm bagetky. Ukladáme ich na papierom vyložený plech. Mierne ich na povrchu potlačíme dlaňou, aby sa počas manipulácie nepretáčali. Prikryjeme potravinárskou fóliou.

TIP: Na vymastenie rúk, či pracovných pomôcok, odporúčame použiť olej v spreji Goldwax. Ale môžeme použiť aj bezlepkovú múku (ryžová), prípadne inú bezlepkovú múku (škrob).

 

  1. Kysnutie cesta

Takto cesto kysne cca 50minút, čím svoj objem zdvojnásobia. Zhruba v polovici kysnutia povrch bagetiek narežeme. Používame malý zúbkatý nôž. Čepeľ noža potrieme olejom a rýchlym ťahom spravíme na povrchu bagetky 3 priečne zárezy pod uhlom 60°. Bagetky opäť prikryjeme a necháme dokysnúť.

TIP: Správne nakysnuté cesto po stlačení povrchu prstami jemne pruží a vráti sa do pôvodného stavu.                          

     

  1. Pečenie

Rúru predhrejeme na 250°C a na dno vložíme prázdny plech. Plech s cestom vložíme do

spodnej časti už vopred vyhriatej rúry a do spodného plechu vylejeme 1dl vody, vďaka čomu sa nám bude

vytvárať para. Rúru ihneď zatvoríme.

Pečieme na hodnote horný-dolný ohrev cca 16min. 

Správne upečená bagetka má zlatistú farbu a pri dotyku pevnú (chrumkavú) kôrku. Po upečení ho preložíme na mriežku a

necháme vychladnúť.

 

#zloženie#GLUTEN FREE BAGETOVÁ ZMES 15 KG Zmes. Zloženie: bezgluténový pšeničný škrob, Zemiakový škrob, ryžová múka, Dextróza, Psyllium (skorocel indický), Kvas z ryžovej múky, jódovaná soľ, Stabilizátor E412 guarová guma, Stabilizátor E415 xantánová guma, Stabilizátor E464 hydroxypropylmetylcelulóza, Regulátor kyslosti - E263 Octan vápenatý, Stabilizátor – E466 Karboxymetylcelulóza, Enzým. jódovaná soľ pozostáva zo: soľ, jodičnan draselný KIO3 20 mg/kg Môže obsahovať: GLUTÉN. Alergény sú v zložení ZVÝRAZNENÉ. Distribútor: Ekvia s.r.o., Priemyselná 11, 949 01 Nitra, Slovensko. Návod na použitie / dávkovanie: 100 % zmes. Vhodná na výrobu bezgluténového pečiva. Skladovanie: Suchý sklad - Teplota: max 25 °C - Relatívna vlhkosť vzduchu: 65 % až 70 %. Skladovanie po otvorení: Suchý sklad - Teplota: max 25 °C - Relatívna vlhkosť vzduchu: 65 % až 70 %. Identifikácia výrobnej dávky: viď obal. Minimálna trvanlivosť do: viď obal. Hmotnosť: 15 kg. Výživové údaje na 100 g: Energia 1410 kJ/340 kcal. Tuky <0,5 g; z toho nasýtené mastné kyseliny <0,1 g. Sacharidy 79 g; z toho cukry 4,3 g. Vláknina 4,8 g. Bielkoviny 1,3 g. Soľ 2,0 g.#zloženie#

Dodatočné parametre

Kategória: Chlieb
Hmotnosť: 15 kg

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo registrujte.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz