Gluten free bagetová zmes, 15kg
Kód: 170000Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Bezlepkové bagetky 10ks
Suroviny:
500g Gluten free Bagetová zmes
10g Olej
16g Droždie
325g Voda (20°C)
Postup:
- Naváženie surovín, miesenie cesta:
Do misy, v ktorej budeme miesiť navážime vodu a droždie. Premiešame metličkou, aby sa droždie vo vode rozpustilo a pridáme zmes. Suroviny miesime v kuchynskom robote, lopatkou na nízkom stupni – 2 minúty, na rýchlom stupni 4 minúty, pokiaľ nie je cesto hladké.
TIP: Pri spracovaní cesta je vždy dôležitá jeho teplota. Malo by byť príjemne teplé na dotyk ( 26-28°C).
- Tvarovanie cesta
Vymiesené cesto ihneď spracujeme, neodpočíva, pretože by sa s ním ťažko pracovalo. S jemne naolejovanými rukami a plastovou stierkou cesto rozdelíme na 10ks (85g). Kúsky vygúľame medzi dlaňami, potom zľahka vyšúľame na 13-14cm bagetky. Ukladáme ich na papierom vyložený plech. Mierne ich na povrchu potlačíme dlaňou, aby sa počas manipulácie nepretáčali. Prikryjeme potravinárskou fóliou.
TIP: Na vymastenie rúk, či pracovných pomôcok, odporúčame použiť olej v spreji Goldwax. Ale môžeme použiť aj bezlepkovú múku (ryžová), prípadne inú bezlepkovú múku (škrob).
- Kysnutie cesta
Takto cesto kysne cca 50minút, čím svoj objem zdvojnásobia. Zhruba v polovici kysnutia povrch bagetiek narežeme. Používame malý zúbkatý nôž. Čepeľ noža potrieme olejom a rýchlym ťahom spravíme na povrchu bagetky 3 priečne zárezy pod uhlom 60°. Bagetky opäť prikryjeme a necháme dokysnúť.
TIP: Správne nakysnuté cesto po stlačení povrchu prstami jemne pruží a vráti sa do pôvodného stavu.
- Pečenie
Rúru predhrejeme na 250°C a na dno vložíme prázdny plech. Plech s cestom vložíme do
spodnej časti už vopred vyhriatej rúry a do spodného plechu vylejeme 1dl vody, vďaka čomu sa nám bude
vytvárať para. Rúru ihneď zatvoríme.
Pečieme na hodnote horný-dolný ohrev cca 16min. |
|
Správne upečená bagetka má zlatistú farbu a pri dotyku pevnú (chrumkavú) kôrku. Po upečení ho preložíme na mriežku a necháme vychladnúť.
|
#zloženie#GLUTEN FREE BAGETOVÁ ZMES 15 KG Zmes. Zloženie: bezgluténový pšeničný škrob, Zemiakový škrob, ryžová múka, Dextróza, Psyllium (skorocel indický), Kvas z ryžovej múky, jódovaná soľ, Stabilizátor E412 guarová guma, Stabilizátor E415 xantánová guma, Stabilizátor E464 hydroxypropylmetylcelulóza, Regulátor kyslosti - E263 Octan vápenatý, Stabilizátor – E466 Karboxymetylcelulóza, Enzým. jódovaná soľ pozostáva zo: soľ, jodičnan draselný KIO3 20 mg/kg Môže obsahovať: GLUTÉN. Alergény sú v zložení ZVÝRAZNENÉ. Distribútor: Ekvia s.r.o., Priemyselná 11, 949 01 Nitra, Slovensko. Návod na použitie / dávkovanie: 100 % zmes. Vhodná na výrobu bezgluténového pečiva. Skladovanie: Suchý sklad - Teplota: max 25 °C - Relatívna vlhkosť vzduchu: 65 % až 70 %. Skladovanie po otvorení: Suchý sklad - Teplota: max 25 °C - Relatívna vlhkosť vzduchu: 65 % až 70 %. Identifikácia výrobnej dávky: viď obal. Minimálna trvanlivosť do: viď obal. Hmotnosť: 15 kg. Výživové údaje na 100 g: Energia 1410 kJ/340 kcal. Tuky <0,5 g; z toho nasýtené mastné kyseliny <0,1 g. Sacharidy 79 g; z toho cukry 4,3 g. Vláknina 4,8 g. Bielkoviny 1,3 g. Soľ 2,0 g.#zloženie#
Dodatočné parametre
Kategória: | Bezlepkové |
---|---|
Hmotnosť: | 15 kg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.