';z.t=+new Date;$. type='text/javascript';e.parentNode.insertBefore($,e)})(document,'script');

Gluten free bagetová zmes, 15kg

Kód: 170000
81,36 € / balenie 67,80 € bez DPH 5,42 € / 1 kg
Skladom

Bezlepková zmes na bagety je špeciálne vyvinutá na výrobu skvelých bagiet.
Jednoduchá a rýchla príprava - pozrite postup v podrobnom popise.

Doprajte si skvelú chuť bezlepkových produktov!

Detailné informácie

Podrobný popis

Bezlepkové bagetky 10ks

Suroviny:                                                                          

500g      Gluten free Bagetová zmes                                                                                      
10g        Olej
16g        Droždie
325g      Voda (20°C)                                                     

 

Postup:                                                                                                                                                                                                           

  1. Naváženie surovín, miesenie cesta:

Do misy, v ktorej budeme miesiť navážime vodu a droždie. Premiešame metličkou, aby sa droždie vo vode rozpustilo a pridáme zmes. Suroviny miesime v kuchynskom robote, lopatkou na nízkom stupni – 2 minúty, na rýchlom stupni  4 minúty, pokiaľ nie je cesto hladké.

TIP: Pri spracovaní cesta je vždy dôležitá jeho teplota. Malo by byť príjemne teplé na dotyk ( 26-28°C).

 

  1. Tvarovanie cesta

Vymiesené cesto ihneď spracujeme, neodpočíva, pretože by sa s ním ťažko pracovalo. S jemne naolejovanými rukami a plastovou stierkou cesto rozdelíme na 10ks (85g). Kúsky vygúľame medzi dlaňami, potom zľahka vyšúľame na 13-14cm bagetky. Ukladáme ich na papierom vyložený plech. Mierne ich na povrchu potlačíme dlaňou, aby sa počas manipulácie nepretáčali. Prikryjeme potravinárskou fóliou.

TIP: Na vymastenie rúk, či pracovných pomôcok, odporúčame použiť olej v spreji Goldwax. Ale môžeme použiť aj bezlepkovú múku (ryžová), prípadne inú bezlepkovú múku (škrob).

 

  1. Kysnutie cesta

Takto cesto kysne cca 50minút, čím svoj objem zdvojnásobia. Zhruba v polovici kysnutia povrch bagetiek narežeme. Používame malý zúbkatý nôž. Čepeľ noža potrieme olejom a rýchlym ťahom spravíme na povrchu bagetky 3 priečne zárezy pod uhlom 60°. Bagetky opäť prikryjeme a necháme dokysnúť.

TIP: Správne nakysnuté cesto po stlačení povrchu prstami jemne pruží a vráti sa do pôvodného stavu.                          

     

  1. Pečenie

Rúru predhrejeme na 250°C a na dno vložíme prázdny plech. Plech s cestom vložíme do

spodnej časti už vopred vyhriatej rúry a do spodného plechu vylejeme 1dl vody, vďaka čomu sa nám bude

vytvárať para. Rúru ihneď zatvoríme.

Pečieme na hodnote horný-dolný ohrev cca 16min. 

Správne upečená bagetka má zlatistú farbu a pri dotyku pevnú (chrumkavú) kôrku. Po upečení ho preložíme na mriežku a

necháme vychladnúť.

 

#zloženie#GLUTEN FREE BAGETOVÁ ZMES 15 KG Zmes. Zloženie: bezgluténový pšeničný škrob, Zemiakový škrob, ryžová múka, Dextróza, Psyllium (skorocel indický), Kvas z ryžovej múky, jódovaná soľ, Stabilizátor E412 guarová guma, Stabilizátor E415 xantánová guma, Stabilizátor E464 hydroxypropylmetylcelulóza, Regulátor kyslosti - E263 Octan vápenatý, Stabilizátor – E466 Karboxymetylcelulóza, Enzým. jódovaná soľ pozostáva zo: soľ, jodičnan draselný KIO3 20 mg/kg Môže obsahovať: GLUTÉN. Alergény sú v zložení ZVÝRAZNENÉ. Distribútor: Ekvia s.r.o., Priemyselná 11, 949 01 Nitra, Slovensko. Návod na použitie / dávkovanie: 100 % zmes. Vhodná na výrobu bezgluténového pečiva. Skladovanie: Suchý sklad - Teplota: max 25 °C - Relatívna vlhkosť vzduchu: 65 % až 70 %. Skladovanie po otvorení: Suchý sklad - Teplota: max 25 °C - Relatívna vlhkosť vzduchu: 65 % až 70 %. Identifikácia výrobnej dávky: viď obal. Minimálna trvanlivosť do: viď obal. Hmotnosť: 15 kg. Výživové údaje na 100 g: Energia 1410 kJ/340 kcal. Tuky <0,5 g; z toho nasýtené mastné kyseliny <0,1 g. Sacharidy 79 g; z toho cukry 4,3 g. Vláknina 4,8 g. Bielkoviny 1,3 g. Soľ 2,0 g.#zloženie#

Dodatočné parametre

Kategória: Bezlepkové
Hmotnosť: 15 kg

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo registrujte.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie