Veľkonočné vajíčko

DSC_4059_pocitac

         

Recept

         

Korpus:

         
500g
200g
 
         
170g Voda (20°C)        
100g Olej        
       

 

Postup: Suroviny spolu zmiešame, masu rozotrieme a pečieme na plechu výška cca 3cm. Po vypečení, vykrojíme kruhy priemer 6,5cm. 

 

Plnka:

200g mlieko

40g kryštál. cukor

50g žĺtka

300g čokoláda Arriba

300g smotana

Postup: Mlieko privedieme do varu a následne pridáme žĺtky zamiešané s cukrom, prevaríme a pridáme čokoládu. Šľahačku vyšľaháme a zamiešame do nej vychladený krém. 

 

Plnka2:

114g Nugát 

60g Mandle

Postup: Vyvaľkáme nugát a vykrojíme krúžok priemer 4,5cm  - 14g, položíme ho na vykrojený korpus a následne popritláčame na nugát mandle 7g

 

Linecké:

75g múka hladká

50g maslo

25g práškový cukor

10g kakao

Postup: Spolu vymiesime, vyvaľkáme a vykrojíme si 8cm kruhy.  Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C - cca 6min.

 

Zdobenie: 

500ml vodka

200g Callebaut mliečna čokoláda

Postup: Vodku si dáme zamraziť na -25°C a čokoládu si vytemperujeme, dáme do jednorazového vrecka na zdobenie. Odstrihneme si koniec, aby nám vznikol malý otvor. Vodku prelejeme do úzkej a vysokej nádoby (pohár, odmerka...). Následne do nej striekame čokoládu krúživými pohybmi - (nie všetku iba na veľkosť jedného hniezda) Vyberieme vidličkou a položíme na silikónovú podložku. Tento postup opakujem podľa počtu dezertov. Vodka musí byť zamrazená! 

 

Skladanie: Krémom naplníme silikónovú formu, to nej vložíme kolieska korpusu s nugátom a lieskovými orechmi (nugátom smerom dole). Zatrieme krémom a dáme zamraziť. Po zamrazení dezert vyberieme, nastriekame Velvet sprejom a položíme na upečené linecké kolieska. Dozdobíme čokoládovými hniezdami a  čokoládovými dekoráciami

 

 

 

 

Mám záujem odoberať informácie o produktových novinkách a zľavách formou newslettrow a súhlasím so spracúvaním osobných údajov za týmto účelom
Mám záujem odoberať informácie o produktových novinkách a zľavách formou newslettrow a súhlasím so spracúvaním osobných údajov za týmto účelom