Valentínsky bozk

mrazeny_valentín

Receptúra je uvedená na 40ks dezertov

Linecké cesto

300g hladká múka  

200g margarín Favorit Delicreme

50g vaječná melanž /vajcia/

100g práškový cukor

 30g Kakao 

Postup: Všetky suroviny spolu zmiešame a vypracujeme hladké cesto. Dáme odležať do chladničky na cca 1 hodinu. Následne cesto vyvaľkáme a vykrojíme si kruhy, ktoré pôjdu pod dezert. Pečieme na  220 stupňov cca 5-6 minút.

 

Korpus:

500g zmes Credi Brownie

200g vaječná melanž /vajcia/

170g olej

100g voda

Postup: Všetky suroviny spolu na pomalých otáčkach šľaháme cca 3 min.  Následne cesto vylejeme na plech v tenkej vrstve a pečieme na 200 stupňov cca 7 minút.

 

Krém:

500g krém Millac Gold

100g Fond Neutral

250g Mascarpone Mila 42%

100g Voda

Postup: Millac Gold vyšľaháme na 80%. Následne do nej pridáme fond Neutral rozmiešaný vo vode a mascarpone. Všetko zamiešame ručne. 

 

Ovocie:

250g Mrazené maliny

100g cukor kryštál

35g Stužovač Sanatine ( vieme použiť aj klasickú želatínu)

70g Voda

Postup: Maliny s cukrom rozmixujeme. Sanatine stužovač vymiešame v horúcej vode a primiešame k malinám. Ovocie nalejeme do menšej formy pologule a dáme zamraziť.

 

Vrstvenie:

Do silikónovej formy nastriekame vrstvu krému do cca polovice. Vložíme zamrazené ovocie - jemne ho vtlačíme do krému. Z korpusu si vykrojíme krúžka veľkostne tak, aby nám vošli do silikónovej formy a netrčali. Nakoniec doplníme krémom a zarovnáme. Dáme zamraziť.

Zamrazené dezerty vyberieme z formy a nastriekame velvet sprejom, položíme na upečené linecké kolieska a dozdobíme čokoládovými dekoráciami. 

 

 

 

Mám záujem odoberať informácie o produktových novinkách a zľavách formou newslettrow a súhlasím so spracúvaním osobných údajov za týmto účelom
Mám záujem odoberať informácie o produktových novinkách a zľavách formou newslettrow a súhlasím so spracúvaním osobných údajov za týmto účelom