Valentínsky bozk 2

mrazeny_valentín

Receptúra je uvedená na 40ks dezertov

Linecké cesto

300g hladká múka  

200g margarín Favorit Delicreme

50g vaječná melanž /vajcia/

100g práškový cukor

 30g Kakao 

Postup: Všetky suroviny spolu zmiešame a vypracujeme hladké cesto. Dáme odležať do chladničky na cca 1 hodinu. Následne cesto vyvaľkáme a vykrojíme si kruhy, ktoré pôjdu pod dezert. Pečieme na  220 stupňov cca 5-6 minút.

 

Korpus:

500g zmes Credi Brownie

200g vaječná melanž /vajcia/

170g olej

100g voda

Postup: Všetky suroviny spolu na pomalých otáčkach šľaháme cca 3 min.  Následne cesto vylejeme na plech v tenkej vrstve a pečieme na 200 stupňov cca 7 minút.

 

Krém:

500g krém Millac Gold

100g Fond Neutral

250g Mascarpone Mila 42%

100g Voda

Postup: Millac Gold vyšľaháme na 80%. Následne do nej pridáme fond Neutral rozmiešaný vo vode a mascarpone. Všetko zamiešame ručne. 

 

Ovocie:

250g Mrazené maliny

100g cukor kryštál

35g Stužovač Sanatine ( vieme použiť aj klasickú želatínu)

70g Voda

Postup: Maliny s cukrom rozmixujeme. Sanatine stužovač vymiešame v horúcej vode a primiešame k malinám. Ovocie nalejeme do menšej formy pologule a dáme zamraziť.

 

Vrstvenie:

Do silikónovej formy nastriekame vrstvu krému do cca polovice. Vložíme zamrazené ovocie - jemne ho vtlačíme do krému. Z korpusu si vykrojíme krúžka veľkostne tak, aby nám vošli do silikónovej formy a netrčali. Nakoniec doplníme krémom a zarovnáme. Dáme zamraziť.

Zamrazené dezerty vyberieme z formy a nastriekame velvet sprejom, položíme na upečené linecké kolieska a dozdobíme čokoládovými dekoráciami. 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie