Jar je tu!

Recept:

 

Korpus:

500g Red Velvet korpus

150g vaječná melanž (vajcia)

100g olej

200g voda

Postup: Všetky suroviny spolu miešame na pomalých otáčkach cca 3 min. Po vymiešaní dávkujeme do formy s priemerom 16cm. Pečieme pri 180°C 25min. 

 

Ovocie:

170g jahody

25g Sanatine

50g voda

Postup: Ovocie rozmixujeme. Vriacou vodou zalejeme Sanatin a zamiešame do ovocia. Plníme do formy, alebo ráfika (veľkosť prispôsobíme, tak aby bol priemer menší ako silikónová forma na krém).  Dáme zamraziť

 

Krém:

300g biela čokoláda

150g smotana 

30g stužovač Sanatine

 

150g smotana 

160g kyslá smotana 18%

Postup: Smotanu 33% a Sanatin si dáme variť, po zovretí  odstavíme a pridáme bielu čokoládu, premixujeme ponorným mixérom. Prilejeme druhú časť chladenej smotany, opäť premixujeme. Nakoniec pridáme kyslú smotanu a ešte jeden krát premixujeme. 

 

Linecké:

75g múka hladká

50g maslo

25g práškový cukor

10g kakao

Postup: Spolu vymiesime, vyvaľkáme a vykrojíme si kruh väčší od silikónovej formy. Pečieme vo vyhriatej rúra na 200°C - cca 6min.

 

Poleva: Mirror polevu zohrejeme na 45 stupňov a prifarbíme gélovou farbou. Dezert olievame pri teplote 29-30°C.

 

Skladanie:

Do silikónovej formy si navrstvíme krém, do ktorého vložíme zamrznuté ovocie. Nakoniec vložíme korpus z Velvetu a zatrieme zvyšným krémom. Dáme zamraziť. Po zamrazení si tortu olejeme Mirror polevou. Tortu položíme na linecký korpus.

 

Zdobenie:

Z Deco melts LIME Green si vytvoríme ,,obruč,, okolo torty - fóliu na dezerty si odstrihneme do požadovanej výšky a dĺžky. Deco melts foztopíme v mikrovlnke a nanesieme na fóliu. Počkáme pár sekúd kým nám začne tuhnúť a obtočíme okolo torty. Po zatuhnutí fóliu odstránime. Horný kruh  - opäť si vylejeme Deco melts na fóliu počkáme kým začne trochu tuhnúť a okrúhlou vykrajovačkou vykrojíme kruh. Po zatuhnutí ho umiestnime na stred torty.  Čokoládu mliečnu callebaut si vytemperujeme podľa návodu na obale a nalejeme ju do formy na vajíčko. Necháme zatuhnúť a vyklopíme. Roztopeným Deco Melts alebo čokoládou prelepíme vajíčko o podložku - pri práci používame chladiaci sprej (rýchlejšie nám spoj zatuhne. Do vajíčka vysypeme kokos, položíme kúsky ,,hniezda,, (recept pri dezerte .... ) a dozdobíme čokoládovými dekoráciami

 

DSC_4116

DSC_4040_1_1

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie