Špic ,,KLASIKA,,

DSC_3949

Recept na špic KLASIKA:

Buflery

160g kryštálový cukor

100g voda

320g hladká múka

400g bielka

220g žĺtka

50g kukuričný škrob

Postup: Vyšľaháme si bielka. Vyšľaháme si žĺtka s cukrom, pridáme vodu - hmoty spojíme a prisypeme múku  a škrob.  Hmotu premiešame a hladkou špičkou drezírujeme buflery na plech s papierom na pečenie. Pečieme pri 180°C cca 10 min. Po upečení buflere NEODLEPUJEME od papiera!

 

Krém: 

340g kryštálový cukor

100g sójová múčka

450g voda

675g horká čokoláda

120g kakao

675g margarín 

Postup: Cukor, sojovú múčku a vodu necháme zovrieť. Po zovretí pridáme čokoládu a prisypeme kakao. Premiešame aby sa nám čokoláda rozpustila a celá hmota spojila. Hmotu necháme dobre vychladnúť, následne vyšľaháme spolu s margarínom. 

 

Náplň:

120g vaječný likér

60g salko

Postup: všetko spolu poriadne rozmiešame

 

Poleva:

500g horká čokoláda

100g olej

 Postup: Čokoládu rozpustíme nad parou a pridáme olej - dobre premiešame.

 

Zhotovenie:

Na pripravené buflere si špičkou na špice striekame krém (vyťahujeme smerom hore). Takto natiahnuté špice dáme vychladnúť. Po vychladení plníme náplňou a zvyšným krémom cez hviezdicovú špičku uzavrieme vrch špica.  Opäť dáme vychladnúť. Namáčame špice v pripravenej, roztopenej čokoláde .

 DSC_3975

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Nastavenia cookies

Používame súbory cookie, aby sme vám umožnili pohodlné prehliadanie webovej stránky a vďaka analýze prevádzky webovej stránky neustále zlepšovali jej funkcie, výkon a použiteľnosť

Nevyhnutné (vždy aktívne, nemožno vypnúť)
Tieto cookie sú potrebné na správne fungovanie webovej stránky
Analytické
Pomáhajú nám pochopiť, ako používate webové stránky. Môžeme ich použiť na zlepšenie
Profilovanie (marketing)
Vďaka týmto cookie súborom vám môžeme zobrazovať relevantný obsah a reklamy, ktoré pre vás môžu byť zaujímavé a užitočné