Špic ,,BIELY MOTÝĽ,,

DSC_3841_notebook

Recept na špic NUGÁTOVÝ BOZK:

Buflery

160g kryštálový cukor

100g voda

320g hladká múka

400g bielka

220g žĺtka

50g kukuričný škrob

Postup: Vyšľaháme si bielka. Vyšľaháme si žĺtka s cukrom, pridáme vodu - hmoty spojíme a prisypeme múku  a škrob.  Hmotu premiešame a hladkou špičkou drezírujeme buflery na plech s papierom na pečenie. Pečieme pri 180°C cca 10 min. Po upečení buflere NEODLEPUJEME od papiera!

 

Krém: 

340g kryštálový cukor

100g sójová múčka

450g voda

675g čokoláda biela

150g pistáciová pasta 100%

675g margarín 

Postup: Cukor, sojovú múčku a vodu necháme zovrieť. Po zovretí pridáme čokoládu a pistáciovú pastu. Premiešame aby sa nám čokoláda rozpustila a celá hmota spojila. Hmotu necháme dobre vychladnúť, následne vyšľaháme spolu s margarínom. 

 

Náplň:

100g vaječný likér

160g salko

50g maliny rozvarené a prepasírované, resp. malinové coulis

Postup: všetko spolu poriadne rozmiešame

 

Poleva:

500g biela čokoláda

100g olej

 Postup: Čokoládu rozpustíme nad parou a pridáme olej - dobre premiešame.

 

Zhotovenie:

Na pripravené buflere si špičkou na špice striekame krém (vyťahujeme smerom hore). Takto natiahnuté špice dáme vychladnúť. Po vychladení plníme náplňou a zvyšným krémom cez hviezdicovú špičku uzavrieme vrch špica.  Opäť dáme vychladnúť. Namáčame špice v pripravenej, roztopenej čokoláde .

Dekoráciu čokoládového motýlika nájdete TU.

DSC_3975

Mám záujem odoberať informácie o produktových novinkách a zľavách formou newslettrow a súhlasím so spracúvaním osobných údajov za týmto účelom
Mám záujem odoberať informácie o produktových novinkách a zľavách formou newslettrow a súhlasím so spracúvaním osobných údajov za týmto účelom