Sladké jabĺčko

DSC_6617

Recept:

 

Karamelový korpus:

250g trená zmes Toffe

87g vaječná melanž (vajíčka)

100g olej

50g voda

Postup: Všetky suroviny spolu miešame na pomalých otáčkach cca 3 min. Po vymiešaní rozotrieme plát a pečieme pri 180°C cca 10min. Po upečení vykrojíme kolieska s priemerom 6,5cm

 

Ovocná časť:

3ks jabĺk

50g cukor

30g voda

Postup: Jablka si očistíme a pokrájame na drobné kúsky. Orestujeme ich na panvici do polo-mäka. Dáme bokom a na panvici si upálime karamel, zalejeme ho vodou a pridáme jablká. Môžete použiť aj jablkové pyré, poprípade ovocnú zmes hotovú  - jablko.

 

 

Krém:

200g šľahačka

200g mascarpone

50g práškový cukor

10g vanilková pasta 

Postup: V mise všetko spolu vyšľaháme na hustý krém. 

 

 

Skladanie:

Vykrojený korpus vložíme do čokoládovej tartaletky a naplníme jablkami /zarovno s tartaletkou/

Čokoládové jablko z vnútra naplníme krémom - necháme zatuhnúť a otočením položíme na čokoládovú tartaletku. 

Stopky jabĺčka si urobíme z čokolády s pomocou cukrárskeho vrecka a prilepíme ich k jabĺčku opatrne roztopenou trochou čokolády. 

 

 

 

Mám záujem odoberať informácie o produktových novinkách a zľavách formou newslettrow a súhlasím so spracúvaním osobných údajov za týmto účelom
Mám záujem odoberať informácie o produktových novinkách a zľavách formou newslettrow a súhlasím so spracúvaním osobných údajov za týmto účelom