';z.t=+new Date;$. type='text/javascript';e.parentNode.insertBefore($,e)})(document,'script');

Sunquickový rez

Recept:

 

Korpus 1:

450g korpusová zmes

337g vaječná melanž (vajcia)

43g voda

50g kakao

Postup: Korpusovú zmes, vaječnú melanž a vodu šľaháme cca 6 minút. Po vyšľahaní si hmotu rozdelíme na plechy a pečieme pri 200°C cca 6 min.

 

Korpus 2:

330g Trená hmota pomaranč

120g vaječná melanž /vajcia/

100g olej

85g voda

Postup:

Na nízkom stupni šľaháme spolu všetky ingrediencie cca 2 min. Pečieme pri teplote 160 - 170 °C, cca 35 -50 minút - závisí od hrúbky korpusu. 

 

Plnka:

 
275ml voda
 
60g maslo
 
 
Postup: Krém Napoleon a vodu zmiešame a následne šľaháme spolu s maslom a margarínom.
 
 

Rozvar:

230g voda

230g Sunquick

Postup: Spolu zmiešame

 

Poleva:

300g Čokoláda Arriba

70g olej

Postup: Čokoládu rozpustíme nad parou, pridáme olej a dobre premiešame. 

 

Skladanie:

Tmavý korpus potrieme v tenkej vrstve krémom. Preložíme ho pomarančovým korpusom, zalejeme poriadne rozvarom. Na druhý tmavý korpus natrieme v tenkej vrstve krém a priložíme ho na pomarančový namočený korpus - viď obrázok. Na takto pripravený koláč položíme druhý plech a zaťažíme. Necháme chladnúť. Po zatuhnutí hornú časť tmavého korpusu potrieme vo veľmi tenkej vrstve opäť krémom (zabezpečíme tak, aby sa nám poleva nevsiakla do korpusu) a polejeme pripravenou čokoládovou polevou.

Dezert nakrájame a dozdobíme čokoládovými dekoráciami. 

 
 
 
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie