Punčová kráska

Recept:

 

Korpus:

463g korpusová zmes

337g vaječná melanž (vajcia)

43g voda

Postup: Korpusovú zmes, vaječnú melanž a vodu šľaháme cca 6 minút. Po vyšľahaní si hmotu rozdelíme na 2 časti, jedna

ostane svetlá z ktorej rozotrieme dva biele pláty. Druhú časť si prifarbíme červenou potravinárskou farbou / ružovou a

taktiež rozotrieme 2 ružové pláty. Pečieme pri 200°C cca 6 min.  Po vychladnutí si z bieleho a ružového plátu vykrojíme

kolieska s priemerom 5,5 a 7cm 

 

Rozvar:

230g voda

150g cukor

70g rum

punčová aróma + rumová /podľa chuti a potreby/

Postup: Prevaríme cukor s vodou do bodu varu. Po vychladnutí zamiešame ostatné ingrediencie. 

 

Poleva:

150g práškové cukru

1 citrón

voda

farbivo

Postup: Do cukru vyžmýkame citrón, pridáme farbu a opatrne prilievame horúcu vodu do požadovanej hustej konzistencie. 

 

Skladanie:

Do čokoládovej gule si vložíme biele 5,5cm koliesko s drezírovacím vreckom navrstvíme rozmixovanú malinovú fruželinu

(džem) v tenkej vrstve, následne položíme na to ružové koliesko 7cm, zalejeme rozvarom /netreba šetriť nakoľko nám ho

čokoládová guľa udrží v zákusku/. Vložíme biele koliesko 7cm, zalejeme rozvarom, nadrezírujeme opäť malinovú fruželinu.

Necháme zatuhnúť a odstáť v chladničke. Na druhý deň zalejeme vrch polevou a dozdobíme čokoládovými dekoráciami

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie