Éclair mix 5 druhov

DSC_4718-2

Recept cesto na cca 50ks:

865g Brandmasse Ei

1 300g Voda

85g Olej

 

Postup: Všetky suroviny pomocou biskupskej metly miešame cca 3-4min. do homogénnej masy. Cesto drezírujeme špičkou (hladkou alebo hviezdicovou) na plech so silikónovou podložkou pre éclairy, aby mali rovnakú veľkosť a tvar. Rúru predhrejeme na 200°C s prázdnym plechom v dolnej časti.  Po vyhriatí vložíme éclairy a do spodného pekáča nalejeme 50ml vody aby sme cesto zaparili - rúru hneď zatvoríme. Pečieme približne 35-40 minút na 190°C.

 

Krém:

1. Malinový

300g smotana

50g prepasírované maliny

stužovač šľahačky malinový

Postup: Smotanu vyšľaháme na 60% a primiešame stužovač, šľaháme. Do vyšľahanej primiešame vychladnuté prepasírované maliny a drezírujeme špičkou zo spodnej časti éclair.

Poleva: Dozdobíme krémom - ozdobnou špičkou a čerstvým ovocím.  

 

2. Čokoládový

150g horká čokoláda

220g smotana

Postup: Smotanu zohrejeme a nalejeme na čokoládu. Mixujeme ponorným mixérom. Hotovú plnku necháme vychladnúť pri izbovej teplote a drezírujeme špičkou zo spodnej časti éclair.

 Poleva: Čokoládový mirror + čokoládová dekorácia margarétka

 

3. Kokosový

300g biela čokoláda Callebaut

180g smotana

50g kokos

Postup: Smotanu zohrejeme a nalejeme na čokoládu. Mixujeme ponorným mixérom a pridáme kokos. Hotovú plnku necháme vychladnúť pri izbovej teplote a drezírujeme špičkou zo spodnej časti éclair.

Poleva: roztopená biela čokoláda Callebaut + kokos

 

4. Pistáciový

150g smotana

150g mascarpone

60g práškový cukor

30g pistáciová pasta (alebo podľa chuti)

40g namleté pistácie

Postup: Smotanu spolu s mascarpone a práškovým cukrom vyšľaháme, pridáme ochucovaciu pastu a najemno mleté pistácie. Drezírujeme špičkou zo spodnej časti éclair.

Poleva: Deco melts roztopené. Na dodzdobenie čokoládové dekorácie a pistácie.

 

5. Nugátový

300g biela čokoláda Callebaut

180g smotana

50g nugát

30g pomleté lieskovce

Postup: Smotanu zohrejeme a nalejeme na čokoládu. Mixujeme ponorným mixérom a pridáme zohriaty nugát, ešte premixujeme. Primiešame orechy a necháme  vychladnúť pri izbovej teplote. Drezírujeme špičkou zo spodnej časti éclair.

Poleva: roztopená mliečna čokoláda Callebaut + nasekané lieskovce + jedlé zlato

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie