Cupcake

Cupcake s karamelom 20 ks

Suroviny:           

Karamelový korpus: 580 g Trená hmota Toffi – zmes na prípravu karamelového korpusu     
  205 g Vaječná melanž (vajce)  
  235 g Olej  
  115 g Voda  
  65 g Čokoláda tmavá Cori  
  20 ks Košíčky na muffiny
         
         
Čokoládový krém: 450 g Smotana s extra nášľahom 35%  
  25 g Glukózový sirup  
  125 g Čokoláda tmavá TOBADO 64,5%  
         
           
         
         
Karamelový krém: 110 g Kondenzované mlieko sladené karamelové  
  50 g Smotana s extra nášľahom 35%  
         
Dekorácia: 35 g Čokoláda tmavá TOBADO 64,5%
  65 g FC posyp Slaný karamel
           

 

Postup:

1. Príprava čokoládového krému:

V nádobe za stáleho miešania zohrejeme smotanu a glukózový sirup na 60°C. Do misky dáme tmavú čokoládu TOBADO 64,5%, ktorú postupne a za stáleho miešania zalejeme horúcou smotanou. Miešame do úplného rozpustenia čokolády, kým masa nie je lesklá a hladká. Krém prikryjeme potravinárskou fóliou a odložíme do chladničky (4-6°C).

TIP: Krém je vhodné pripraviť deň vopred, aby dobre vychladol, pretože ho budeme šľahať.

2. Naváženie surovín, miešanie korpusu:

Do misy, v ktorej budeme miešať, navážime vodu, olej, vaječnú melanž a trenú hmotu Toffi. Suroviny miešame v kuchynskom robote, lopatkou na nízkom stupni – 4 minúty. Pozor – nešľaháme. Cesto je možné miešať aj pomocou varešky. Na konci primiešame čokoládu CORI.

3. Príprava a pečenie korpusu:

Na plech naukladáme 20ks papierových košíčkov na muffiny. Masu na korpus drezírujeme pomocou vrecka a hladkej špičky, do pripravených košíčkov. Plech vložíme na spodnú mriežku do vopred vyhriatej rúry (190°C) na hodnote horný-dolný ohrev. Pečieme 20-25 minút. Upečené korpusy necháme dôkladne vychladnúť.

TIP: Drezírujeme hladkou špičkou 14mm, aby nám kúsky čokolády počas drezírovania ľahko prechádzali.             

4. Zostavenie a dekorácia:

Vychladnuté korpusy plníme nasledovným spôsobom. Studený čokoládový krém vyšľaháme v kuchynskom robote pomocou metly na šľahanie do pevného krému. Krém dáme do drezírovacieho vrecka s hviezdicovou špičkou 10mm a drezírujeme tak, aby sme dostali akýsi komínik, do prostriedku ktorého následne drezírujeme karamelový krém. Príprava karamelového krému je veľmi jednoduchá – karamelové kondenzované mlieko a smotanu krátko vymiešame pomocou ponorného mixéra, tak aby sa suroviny spojili. Na záver dekorujeme posypom Slaný karamel a pofŕkame rozpustenou čokoládou TOBADO.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie