Choux plný lásky

valentín

Receptúra je na cca 65ks.

Chrumkavá vrstva:

100g múka hladká

100g kryštálový cukor

20g vaječný žĺtok

100g margarín stolný

Postup: Zo surovín zamiešame cesto, rozváľame na cca 2mm a vykrajujeme kolieska Ø5,5cm (10g) a Ø3,5cm. Kolieska pre lepšiu manipuláciu zachladíme. 

 

Cesto: 

1300g Zmes Brandmasse mit Ei

2150g Voda (50°C)

140g Olej 

Postup: Všetko spolu šľaháme na rýchlych otáčkach cca 3 min.  Drezírujeme na plech hladkou špičkou (Ø14cm) pologule cca Ø5cm (35g) a ccaØ3cm. Zatuhnuté kolieska chrumkavej vrstvy ukladáme na vydrezírované odpaľované cesto, jemne pritlačíme. Pečieme pri  - 200°C, 40 minút.

 

Plnka:

500ml krém Millac gold

500g Mascarpone Mila 42%

50-100g Ochucovacia pasta malina (podľa chuti)

 

100g práškový cukor

Postup: šlahačku a mascarpone spolu šľaháme. V polovici šľahania pridáme ochucovaciu pastu a práškový cukor. Došľaháme.

 

Ovocie:

800g  ovocie v želé Malina

čerstvé ovocie - ríbezle

 

Vrstvenie:

Väčšie choux - zo spodnej strany urobíme dierku a naplníme krémom do cca polovice, následne naplníme cez špičku ovocím v želé (cca 8g) a doplníme krémom. Krém nanesieme ozdobnou špičkou v tvare hviezdy v malej vrstve aj na vrch. Z menšieho Choux odrežeme spodnú časť. Otočíme a položíme našikmo na veľký choux. Naplníme ríbezľami, alebo ovocím podľa chuti. Dozdobíme čokoládovými dekoráciami. 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie