';z.t=+new Date;$. type='text/javascript';e.parentNode.insertBefore($,e)})(document,'script');

Berlínska torta

Recept:

 

Cesto:

260g mandľová múka

180g hladká  múka

250g kryštál. cukor

500g vaječná melanž (vajcia)

1g citrónová aróma

Postup: Vajcia šľaháme s cukrom na pevnú masu, na konci primiešame obidve múky a arómu. Masu rozdelíme do 3

ráfikov. priemer.16cm. Pečieme pri 180°C cca 25-30min.

 

Rozvar: 

50g kryštál cukor

20g voda

10g mandarínková pasta

Postup. Vodu s cukrom si prevaríme a na konci pridáme ochucovaciu pastu.

 

Krém: 

460g Mlieko

45g cukor kryštáľ

10g vanilka

160g krém Vanilla

185g maslo 82%

Postup: Mlieko s cukrom a vanilkou prevaríme, prelejeme do misy na šľahanie. Ešte ho horúcej zmesi primiešame krém

Vanilla a šľaháme na strednom stupni až kým nám puding nedosiahne cca 30°C. Do vlažného pudingu dáme studené

postupne maslo a vyšľaháme na strednom stupni do hladkého krému

 

Skladanie:

Vychladené korpusy ,,natrieme,, ešte horúcim rozvarom. Na korpus drezírujeme krém hladkou špičkou, opäť korpus s

rozvarom, krém, korpus s rozvarom a krém. Dekorujeme čokoládovou špirálou a ovocím, resp. môžeme použiť kvietky z

lineckého cesta. 

 
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie